Direktlänk till inlägg 26 november 2008

uppsats ...

Av Ricardo E - 26 november 2008 00:29


val av ämne...

Eftersom vid ämnesval ska ni komma överens i gruppen vad ni ska skirva om borde ni också prata om vad anser ni kan vara intressant att skriva , vad kan det vara extra roligt.

Även om uppsatsarbetet hörtill samma tema är inte  omöjligt att finna en  personligt vinkel.

Om du under projektet gör större omarbetningar eller ändrar riktlinje som ger ämnet en helt ny karaktär än det hade från början måste detta framgå i loggboken som du skickar samma dag som själva uppsatsen.


borde ha tänkt på... 

Oftast träffar jag elever som säger "aaa jag borde ha tänkt på det..." men faktum är att man får inte snåla med så kallade diskussionspunkter

ta gärna med frågor som du egentligen tycker att du redan valt bort. De kan aktualiseras sedan på nytt i vår lilla seminarium v 50.


språkliga utformning...

lägg gärna ner en extra koll på formen, använd ett variationsrikt men stringent språk, var mer nogranna med själva definitioner, var konsekvent.

I det stora hela måste språket också räknas som en del av arbetet förstås men du får inte heller glömma att det är ditt språk, det blir en text med identitet, dina tankar ang. teman. Tänk också på att läsaren måste kunna gå igenom en lektyr process för att kunna förstå det, därför borde vara bra om någon annan läser det för dig innan du skickar in arbetet.


 Bilder...alla bilder ni använder ska med en bildtext tydliggöra bildens själva poäng/funktion och källa MÅSTE anges på samma sätt som vid citat, faktadel. Bilden är också en del av ditt arbete så du måste kanske till och med berätta om ni eller du själv valt just den bild och anledningen till detta.


Omfång... 

 en rekommendation är att ni följer samma formalia vi har haft  fram tills nu. Vi har sagt minst 2st a4, innehållsfört räknas inte. Det är bra att ägna lite tid åt avgränsningen, jag vet att ofta man glömmer saker att skriva eller man klipper och redigerar så att det inte blir för mycket.
Glöm inte att det är det uppsatsens kvalitet och inte antalet sidor som är avgörande vid betyget. Lika viktig del av uppgiften är att lämna in arbetet under den avsatta tiden.  

vår lilla seminariet... v 50 sitter vi [ert grupp och jag] och redovisar arbeten muntligt, ni kommer också att få en fråga var.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ricardo E - 1 november 2022 00:15


1939–1945     Andra världskriget bröt ut när Tyskland anföll Polen den 1 september 1939. Två dagar senare, den 3 september, förklarade Storbritannien och Frankrike krig mot Tyskland.   Under åren 1940-1941 utvidgades kriget till stör...

Av Ricardo E - 15 oktober 2022 18:18

Kolonialism är staters eller gruppers erövring och övertagande av landområden i andra delar av världen.  Kolonialism kan också handla om hur en stat och en befolkning har försökt att införa sin egen kultur i ett annat område. Det finns olika ...

Av Ricardo E - 15 oktober 2022 16:15


    Foto RR Ampuries/Katalonien Transportering av Amphoraes     Handel har pågått så länge som människor har behövt eller velat ha något som andra hade och de inte gjorde. Byteshandel med varor och handel in natura utvecklades till mer...

Av Ricardo E - 1 oktober 2022 09:30


    "iLa Invencible!" Museo del Prado, Madrid 1892. Óleo sobre lienzo, 130 x 420 cm     Den spanska armadan (spanska: Grande y Felicísima Armada)   Var en spansk flotta på 130 fartyg som seglade från staden Lissabon i slutet av maj 1588 ...

Av Ricardo E - 25 augusti 2022 22:22

Den offentliga sektorn inkluderar staten, regionerna och kommunerna. Ett stort ansvarsområde för den offentliga sektorn är välfärden i landet. Precis som hushållen gäller det för den offentliga sektorn att hushålla med sina inkomster och utgifter. ...

Presentation

Omröstning

Andreas Norlén blev omvald till talman i riksdagen. Han ska leda riksdagens arbete. Vilket parti representerar han?
 Moderaterna
 Socialdemokraterna
 Sverigedemokraterna

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards